0 Как да приготвите макаронените изделия като професионалист | ecosem.bg

Как да приготвите макаронените изделия като професионалист

Как да приготвите макаронените изделия като професионалист

Лесни и бързи за приготвяне, макаронените изделия са една от най-популярните и основни храни, които трябва да имаме на разположение в шкафа. Независимо кои са любимите ви "макарони", следвайте тези няколко основни принципа и ще готвите паста като професионалист.

  • Винаги, винаги солете водата за паста! Това ще повлияе на вкуса на пастата и соса, с който я сервирате, така че никога не пропускайте тази стъпка.
  • Избягвайте разхищаването на храна и измервайте порциите си. 75 грама на човек са напълно достатъчни. Ако готвите за 4 души, ще ви трябват 300 г тестени изделия.
  • Дайте на макароните си достатъчно място за готвене - използвайте голяма тенджера, пълна с много вода.
  • Покрийте тенджерата си с капак, за да подпомогнете по-бързото кипене на водата, след като водата заври махнете капака или намалете леко температурата, за да спре да бълбука.
  • Добавете пастата във водата, след като заври, никога преди и гответе без капак.
  • Не добавяйте олио/масло към тестената вода. Някои готвачи са с грешното разбиране, че малко зехтин ще предпази нишките от слепване. Но това не е нещо, което доброто разбъркване на макаронените изделия няма да разреши, плюс олиото може да остави макароните ви твърде хлъзгави, за да се "залепи" сосът след това.
  • Не изплаквайте пастата, когато приключите с готвенето. Това отмива всички щастливи нишестета, които я свързват със соса.
  • Следвайте указанията на опаковката за времето за готвене, но най-добре направете тест 1-2 минути преди предложеното време, за да се ориентирате.
  • Преди да източите водата, извадете една или две чаши, която може д аизползвате по-късно като добавите към соса при нужда.

Макароните, както нарицателно наричаме макаронените изделия, имат толкова много разновидности, които имат различно време на приготвяне.
Спагетите се варят в рамките на 7-9 минути.
Фидето се вари 3-5 минути в подсолена вода.
Пенето се вари в рамките на 5-7 минути.
Фузилите отнемат от 8 до 10 минути.


Кои са вашите любими макаронени изделия?
 

Нашият асортимент от макаронени изделия от лимец, елда и ориз може да разгледате тук ???? bit.ly/Макаронени-изделия

 

Опитате нашите рецепти за Макарони от лимец на фурна и Салата с дребни макарони от лимец.

« назад