0 Солени мъфини с квас и сирене, бяло натурално брашно от лимец на Екосем | ecosem.bg

Солени мъфини с квас и сирене

Солени мъфини с квас и сиренеСолени мъфини с квас и сирене

Продукти:

 

100 грама семола

70 грама бяло брашно от лимец Ecosem

30 грама семена от чиа/чия

30 грама пресни орехи

1 яйце

50 грама краве сирене

60 грама течен квас

160 грама прясно краве мляко

60 милилитра зехтин екстра върджин

1 чаена лъжичка келтска сол* (или обикновена)

5 грама сода бикарбонат

 

 

Приготвяне:

Сложете течния квас с прясното мляко и разбъркайте добре.

Сложете двата вида брашна в дълбока купа. 

След това добавете течния квас и прясното мляко. 

Разбъркайте добре до хомогенизиране. 

Оставете сместа на стайна температура за няколко часа.

Аз оставих сместа за 4-5 часа при температура 22 градуса.

След това добавете останалите продукти. 

Сиренето трябва да натрошите преди да добавите. 

Разбъркайте добре до хомогенизиране. 

Разпределете сместа за мъфините в подходящи форми - според желанията ви. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. 

След като мъфините са добре изпечени ги извадете от фурната и оставете да изстинат напълно. 

Съхранявайте в плътен памучен плик.

Приятен апетит!

 

 

« назад