Оризово брауни с орехи пекан
Продукти:
230 грама оризово брашно Ecosem
300 грама натурален кувертюр за готвене
130 грама краве масло
100 грама орехи пекан с тахан халва
1 капка етерично масло от мента*
3 яйца
*Етеричното масло трябва да е подходящо за вътрешен прием.
Приготвяне:
Разтопете натуралния кувертюр на водна баня.
Добавете кравето масло при непрекъснато бъркане.
Разбийте яйцата с телена бъркалка и след това ги добавете на тънка струйка към разтопения шоколад. След това добавете етеричното масло от мента и част от орехите пекан.
След това изсипете сместа във правоъгълна тавичка с размери 30/15 сантиметра.
Отгоре поръсете орехи пекат с тахан халва и потупайте леко, за да потънат в сместа.
Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за 35 - 40 минути.
Изключете фурната и извадете тавичката.
Оставете да изстине напълно и разрежете на квадрати с еднаква големина.
Приятен апетит!
От посочените продукти се получават около 20 десертни квадрата.
Време на приготвяне: около 10 минути
Време на печене: 35 - 40 минути
Ниво на трудност: ниско
« назад