0 Безглутенови соленки от парено тесто с оризово брашно | ecosem.bg

Безглутенови соленки от парено тесто

Безглутенови соленки от парено тестоБезглутенови соленки от парено тесто

Продукти:

 

250 грама прясно краве мляко

80 грама патешка мас 

160 грама оризово брашно Ecosem

130 грама краве зряло сирене

3 яйца

1 чаена лъжица балканска чубрица

щипка сол 

 

Приготвяне: 

 

Сложете прясното краве мляко в малка касерола на котлона заедно с патешката мас. 

Разбъркайте добре и добавете солта. 

След това добавете оризовото брашно при енергично бъркане. 

Свалете касеролата от котлона и добавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. 

Получава се мека смес като за еклери. 

Добавете настърганото зряло краве сирене, солта и балканската чубрица. 

След това разбъркайте добре и оформете топчета. 

Подредете ги върху хартия за печене, която предварително сте  сложили в тава с подходящ размер. Аз използвах голямата черна тава на фурната. 

След това сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса за 25 минути. 

Извадете тавата от фурната и оставете безглутеновите соленки да изстинат равномерно. 

Съхранявайте в плик от плат - за хляб, задължително в хладилник заради млечният продукт в съдържанието.

Приятен апетит!

 

« назад