0 От кухнята на… Христина Ангелова | ecosem.bg

От кухнята на… Христина Ангелова

От кухнята на… Христина АнгеловаОт кухнята на… Христина АнгеловаОт кухнята на… Христина АнгеловаОт кухнята на… Христина Ангелова
Семейството ни се занимава със земеделие от близо 30 години, през които с много любов и усърдие отглежда зърнените култури, от които правим нашето натурално брашно. Това брашно, което оживява рецепта след рецепта в ръцете на любители и майстори пекари и готвачи! За да покажем нашата признателност на тези кулинарни блогъри, част от виртуалното ни семейство, които се крият зад кадъра на всяка рецепта в уебсайта ни, стартираме поредицата "От кухнята на...".
 
 
Днес ще ви представим Христина Ангелова от The Loafmakery, чиято страст са печивата с квас и която се доверява на брашната на Екосем за тях. А ние се доверяваме на нейните изпитани рецепти, които споделяме с всички вас. Ето повече за Христина, споделено лично от нея.
 
 
Казвам се Христина и готвенето е моя страст.
 
В професията и работните ми задължения съм зад лаптопа, затрупана с куп документи, но успявам да съчетавам това с моето хоби - приготвянето на хлябове и печива с квас, а също така вкусна и полезна храна за мен и моето семейство. 
 
Смисълът на приготвянето на храната виждам в кратките семпли рецепти и тези, научени от моите майка и баби, изчистените продукти, съчетани с ароматни подправки, и разбира се - щипка любов.
 
Най-голямата радост е, когато любимите ни хора и тези, с които споделяме храната, която сме приготвили, са щастливи и я хапват с удоволствие. 
 
---
 
Време е и за няколко бързи въпроса от нашия Екосем Лексикон.
 
Кой е любимият ти Екосем продукт?
 
Пълнозърнести макарони от елда. 

А най-любимото ти ястие?
 
Салатата е нещо любимо за мен, а в съчетание с филийка квасен хляб, е всичко и напълно достатъчно за мен.

Кои са трите съставки, които умишлено избягваш да използваш в рецептите си?
 
Бяла захар, маргарин и изкуствените  подсладители са определено нещата, които не използвам в рецептите си. Понякога се налага захарта да е бяла, но успешно я заменям с кафява. 

Кои са трите съставки, които би могла да използваш при всяка рецепта?
 
Брашно, сол и вода. 

Имаш ли неуспешни опити и ако да, колко пъти най-много си повтаряла, докато успееш с рецептата? 
 
Разбира се, че имам неуспешни опити. Понякога опитите са били  безброй, докато стигна до желания резултат. С времето, търпението и опита обаче нещата се случват по-леко. 

Какво е най-странното нещо, което си яла?
 
Най-странното, което опитах съвсем скоро, е пица с шоколад и банани, но макар и странно за мен, се оказа вкусно. 

Сладко или солено?
 
Сладко и солено.
« назад