0 От кухнята на… Диана Николова | ecosem.bg

От кухнята на… Диана Николова

От кухнята на… Диана НиколоваОт кухнята на… Диана НиколоваОт кухнята на… Диана НиколоваОт кухнята на… Диана Николова

Семейството ни се занимава със земеделие от близо 30 години, през които с много любов и усърдие отглежда зърнените култури, от които правим нашето натурално брашно. Това брашно, което оживява рецепта след рецепта в ръцете на любители и майстори пекари и готвачи! За да покажем нашата признателност на тези кулинарни блогъри, част от виртуалното ни семейство, които се крият зад кадъра на всяка рецепта в уебсайта ни, стартираме поредицата "От кухнята на...".

Днес ще надникнем в кухнята на Диана Николова, лицето зад Ross Diaries, чиято страст към готвенето  достигна нови измерения по време на така добре познатата на всички ни пандемия. Диана е фен на здравословните рецепти и със радост ще ни сервира такива, които няма да ни карат да се чувстваме виновни. Повече за Диана ще научите лично от нея от следващите редове.

 

От години се занимавам с онлайн реклама, а пътуванията и готвенето винаги са ми били страст. Започнах Ross Diaries през 2018г. с идеята да споделям повече за пътуванията ми в нещо като “онлайн дневник”. До март 2020 г. всичко бе окей, докато в един момент всички не си останахме вкъщи за по-дълго. Така се възроди и страстта ми към готвенето, и по-специално приготвянето на десерти.

Още от съвсем малка исках да помагам на баба в кухнята. Дали на 5-6 години съм помагала или пречила е друг въпрос, но интереса ми продължи и в по-зряла възраст.

Сега, предвид че съм човек който обръща много внимание на здравето си и тренира усилено, започнах да превръщам всяка любима рецепта от детството или стария тефтер на баба в нещо здравословно, а по-възможност и по-нискокалорично.

Експериментите не приключват с добре познатите стари рецепти - обичам да опитвам нови комбинации, а пътувайки намирам още повече вдъхновение, за да продължавам да “творя” в кухнята.

---

Време е и за Екосем Лексикона!

 

Кой е любимият ти Екосем продукт?

Трудно бих назовала само един. От години съм голям фен на всички Екосем продукти, но си спомням че първо открих любимата на мен и цялото семейство Лимецка с тахан и нуга. От там нататък се поинтересувах и започнах да използвам и останалите продукти.

 

А най-любимото ти ястие?

Имам си по нещо любимо от всяка кухня, но може би най-любима ми е рибата - има периоди, в които си хапвам всеки ден. А от традиционните български ястия обичам миш-маш.

 

Кои са трите съставки, които умишлено избягваш да използваш в рецептите си?

Не бих казала че избягвам много продукти. От голямо значение за воденето на здравословен начин на живот е разнообразието от качествени продукти, както и баланса.

Към полезните продукти със сигурност не спада захарта. Всеки който следи блога ми най-вероятно е забелязал че почти никога не я използвам. Компромиси правя единствено по Коледа. 

 

Кои са трите съставки, които би могла да използваш при всяка рецепта?

Не са необходими цели три. Най-важната съставка, за да бъде една рецепта наистина перфектна е щипка любов.

 

Имаш ли неуспешни опити и ако да, колко пъти най-много си повтаряла, докато успееш с рецептата?

Разбира се че имам. Правейки си експерименти в кухнята винаги има какво да се обърка, особено след като не си професионалист и приготвяш десерти. Случвало ми се е десерта да е допаднал много на всички, но на мен самата нещо да не ми достига. Тогава става страшно????

 

Какво е най-странното нещо, което си яла?

Преди доста години бях пробвала сушени водорасли със сусам и много ми допаднаха, въпреки че в началото бях доста скептично настроена. 

Говорейки за странности - обичам черен шоколад с чили!

Като цяло обичам да пробвам различни неща, особено пътувайки, и опитвайки се да опозная максимално дадена култура.

 

Сладко или солено?

Комбинация от двете - от малка съм голям фен! Иначе предпочитам да приготвям десерти - по-интересно и приятно ми е, но стане ли въпрос за хапване, бих избрала нещо солено.

« назад