0 Тесто за пица с квас | ecosem.bg

Тесто за пица с квас

Тесто за пица с квасТесто за пица с квасТесто за пица с квас

Продукти:

 

за тестото: 

200 грама брашно от спелта Ecosem

120 грама изворна вода

80 грама квас

 

за премесването:

брашно от семола

20 грама зехтин 

щипка келтска сол

 

Приготвяне:

 

Сложете кваса в купа заедно с брашното и водата и премесете до образуването на хомогенно и лепкаво тесто.

Оставете да отлежи за час и половина. 

След това отново премесете с намазнени със зехтин ръце. 

Оставете тестото да си почине за половин час. Отново премесете с намазнени ръце. 

Повторете тази процедура три пъти. 

След това сложете стреч фолио на купата в която ще оставите тестото да отлежи и го оставете на стайна температура за 5-6 часа. 

През това време тестото трябва да е увеличило обема с 50%. 

След това разточете на кръг като вие определяте дебелината на пицата, а може и две. 

Аз разточих тестото на една пица, защото детето ми обича по - дебели пици. 

След това намазах с домашен айвар и поръсих с настърган кашкавал. 

Можете да сложите плънка по ваше желание. Не е нужно да е постна като моята.

Изпечете пицата ведната, а може и да я замразите. 

Печете на 200 градуса за 7-8 минути. 

Приятен апетит!

« назад