0 От кухнята на… Диана Жекова | ecosem.bg

От кухнята на… Диана Жекова

От кухнята на… Диана ЖековаОт кухнята на… Диана ЖековаОт кухнята на… Диана ЖековаОт кухнята на… Диана Жекова

Семейството ни се занимава със земеделие от близо 30 години, през които с много любов и усърдие отглежда зърнените култури, от които правим нашето натурално брашно. Това брашно, което оживява рецепта след рецепта в ръцете на любители и майстори пекари и готвачи! За да покажем нашата признателност на тези кулинарни блогъри, част от виртуалното ни семейство, които се крият зад кадъра на всяка рецепта в уебсайта ни, стартираме поредицата "От кухнята на...".

Диана Жекова е от онези вдъхновяващи към промени хора. В своя Инстаграм профил Your Fit Moments тя споделя своя личен опит в здравословното хранене и постигнатите резултати, както и нейните рецепти с брашната на Екосем. Запознайте се с Диана!

---

Здравейте, казвам се Диана.

Определям се като блогър с кауза, кулинар по душа. Освен вкусовите качества на храната, ме интересуват и нейните свойства. Затова в момента се обучавам за nutrition coach и в близкото бъдеще ще придобия сертификат от един от най-елитните курсове в света.

След като лично се сблъсках с инсулиновата резистентност, установих че това е масово заболяване, за което в България няма достатъчно полезна информация. Основната идея на моя блог е да предоставя полезни съвети, както и здравословни рецепти на хора, които се борят с инсулинова резистентност или диабет. Разбира се, и на всички останали, които искат да живеят по-здравословно. 

Тъй като винаги търся доброто във всяка ситуация, бих казала, че това заболяване ми помогна да открия своето призвание. Няма нищо по-удовлетворяващо за мен от това да помогнеш на околните да бъдат по-здрави, по-щастливи и водещи по-пълноценен начин на живот.

---

Време е и за Екосем Лексикона!

 

Кой е любимият ти Екосем продукт? Брашно от спелта.

А най-любимото ти ястие? Добре овкусеното. Определено са много.

Кои са трите съставки, които умишлено избягваш да използваш в рецептите си? Бяла рафинирана захар, олио, овесени ядки.

Кои са трите съставки, които би могла да използваш при всяка рецепта?  Ако е десерт - кокосова захар, кокосово масло, ванилия.

Имаш ли неуспешни опити и ако да, колко пъти най-много си повтаряла, докато успееш с рецептата? Имам. Дори и след като успея, повтарям. Винаги може и по-добре.

Какво е най-странното нещо, което си яла? Охлюв.

Сладко или солено? Сладко.

 

« назад