
От кухнята на… Диана Жекова
Семейството ни се занимава със земеделие от близо 30 години, през които с много любов и усърдие отглежда зърнените култури, от които правим нашето натурално брашно. Това брашно, което оживява рецепта след рецепта в ръцете на любители и майстори пекари и готвачи! За да покажем нашата признателност на тези кулинарни блогъри, част от виртуалното ни семейство, които се крият зад кадъра на всяка рецепта в уебсайта ни, стартираме поредицата "От кухнята на...".
Диана Жекова е от онези вдъхновяващи към промени хора. В своя Инстаграм профил Your Fit Moments тя споделя своя личен опит в здравословното хранене и постигнатите резултати, както и нейните рецепти с брашната на Екосем. Запознайте се с Диана!
---
Здравейте, казвам се Диана.
Определям се като блогър с кауза, кулинар по душа. Освен вкусовите качества на храната, ме интересуват и нейните свойства. Затова в момента се обучавам за nutrition coach и в близкото бъдеще ще придобия сертификат от един от най-елитните курсове в света.
След като лично се сблъсках с инсулиновата резистентност, установих че това е масово заболяване, за което в България няма достатъчно полезна информация. Основната идея на моя блог е да предоставя полезни съвети, както и здравословни рецепти на хора, които се борят с инсулинова резистентност или диабет. Разбира се, и на всички останали, които искат да живеят по-здравословно.
Тъй като винаги търся доброто във всяка ситуация, бих казала, че това заболяване ми помогна да открия своето призвание. Няма нищо по-удовлетворяващо за мен от това да помогнеш на околните да бъдат по-здрави, по-щастливи и водещи по-пълноценен начин на живот.
---
Време е и за Екосем Лексикона!
Кой е любимият ти Екосем продукт? Брашно от спелта.
А най-любимото ти ястие? Добре овкусеното. Определено са много.
Кои са трите съставки, които умишлено избягваш да използваш в рецептите си? Бяла рафинирана захар, олио, овесени ядки.
Кои са трите съставки, които би могла да използваш при всяка рецепта? Ако е десерт - кокосова захар, кокосово масло, ванилия.
Имаш ли неуспешни опити и ако да, колко пъти най-много си повтаряла, докато успееш с рецептата? Имам. Дори и след като успея, повтарям. Винаги може и по-добре.
Какво е най-странното нещо, което си яла? Охлюв.
Сладко или солено? Сладко.
« назад