0 Канелени рулца с брашно от лимец | ecosem.bg

Канелени рулца

Канелени рулцаКанелени рулцаКанелени рулцаКанелени рулца
Продукти
 

За плънката:

100 гр. кокосова захар

1 супена лъжица канела

20 гр. разтопено кокосово масло

Ванилия

 

За тестото:

360 гр. бяло брашно от лимец Екосем

300 мл. топло прясно мляко

4 чаени лъжички инстантна мая

1 чаена лъжичка кокосова захар

2 чаени лъжички бакпулвер

60 гр. разтопено кокосово масло

Щипка сол

 

За глазурата:

Тук може да импровизирате и да смесите сироп от фурми с кремообразна извара или крема сирене и ванилия или да използвате 1-2 супени лъжици в комбинация с кленов сироп и кокосова захар.

 

Приготвяне

За пълнежа смесете всички съставки добре и оставете настрани. 

Подгответе кръгла тавичка, в която или да поставите хартия за печене, или просто да намазните добре.

В купа смесете топлото мляко, маята и кокосовата захар и оставете 10 минути, докато се надигне и стане на балончета.

Смесете в друга купа брашното, бакпулвера и солта. След като маята се активира, я добавете към брашното и накрая добавете и кокосовото масло. 

Бъркайте с ръка или дървена лъжица до образуване на лепкаво тесто. 

Върху набрашнен плот омесете тестото за 2-3 минути и разточете в правоъгълна форма. 

Намажете го с малко масло и разпределете плънката равномерно като оставите малко пространство по краищата. 

Нарежете правоъгълника на 8 лентички и навийте всяка една. 

Разпределете в тава като поставите 1 в средата и другите 7 на еднакво разстояние около центъра. 

Закрийте с фолио или кърпа и оставете за 30 минути. 

Изпечете на 170 градуса за 25-30 минути, докато рулцата леко позлатеят. 

След като изстинат намажете с глазурата.

 

« назад