0 Лесно италианско хлебче със сушени домати | ecosem.bg

Италианско хлебче със сушени домати

Италианско хлебче със сушени доматиИталианско хлебче със сушени доматиИталианско хлебче със сушени домати
Продукти
 
100 г брашно от елда Екосем
50 г сушени домати
3 яйца, р-р М
90 г. кисело мляко
1 с.л. риган
1⁄2 с.л. босилек
1 ч.л. сол
1⁄2 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. бакпулвер
3 с.л. зехтин
сурови тиквени семки за поръсване
 
 
Приготвяне
 
Предварително загряваме фурната до 180 С, включвайки и вентилатор.

В купа смесваме добре брашното, подправките и бакпулвера. 

Нарязваме сушените домати на ситно.
 
Содата изсипваме в киселото мляко и леко разбъркваме, за да шупне.
 
Във втора купа разбиваме яйцата и зехтина. Добавяме киселото мляко със содата, както и сушените домати и отново разбъркваме добре.

Към сухите съставки добавяме течните и бъркаме с помощта на силиконова шпатула до получаването на хомогенна смес.

Покриваме дъното на формата с хартия за печене, намазняваме стените с малко зехтин и изсипваме сместа. Поръсваме с тиквени семки.

Печем за около 40 минути или до суха клечка.
« назад