0 Шоколадов каприз с кафе | ecosem.bg

Шоколадов каприз с кафе

Шоколадов каприз с кафеШоколадов каприз с кафеШоколадов каприз с кафеШоколадов каприз с кафе

Продукти

 
За основата:

170 г бяло пшенично брашно Екосем
25 г какао
100 г еритритол
3 жълтъка яйца, р-р М
70 мл зехтин, да не бъде extra virgin
100 мл силно еспресо
150 г кисело мляко 2%
1/2 ч.л. хлебна сода


За пухкавия крем:

2 белтъка
50 г еритритол


Приготвяне:

Започваме с направата на еспресото, тъй като то не трябва да бъде горещо.


Предварително включваме фурната на 180° с вентилатор, за да може да загрее.

Покриваме дъното на тавичката (см) с хартия за печене


За основата:

В купа смесваме добре брашното и какаото. В друга купа разбиваме жълтъците. Добавяме зехтина и еритритола.

Отново разбиваме до получаването на гъста хомогенна смес

Добавяме кафето и отново разбъркваме добре с миксера.

Гасим содата в киселото мляко и след това я добавяме към всички течни съставки като разбиваме на ниска скорост.

Сменяме приставката на микстера, за да приготвим тестото. Постепенно започваме да добавяме брашното.

Разбиваме до получаването на гъста хомогенна какаова смес.

Изсипваме в тавичката и печем за около 40-45 минути, или до готовност след проверка с дървена клечка.

 

За пухкавия крем:

В купа разбиваме белтъците на сняг, добавяйки внимателно и постепенно еритритола.

Използвайки лъжица разпределяме белтъците върху топлия какаов блат.

Отново печем за няколко минути, оставяйки печката включена само отгоре и без вентилатор.

Оставяме да изстине добре преди да сервираме.

 
Приятен апетит!
« назад