0 Лимецови мъфини със сушени манатарки | ecosem.bg

Лимецови мъфини със сушени манатарки

Лимецови мъфини със сушени манатаркиЛимецови мъфини със сушени манатаркиЛимецови мъфини със сушени манатаркиЛимецови мъфини със сушени манатарки

Продукти:

200 г бяло брашно от лимец Еcosem
15-20 г сушени манатарки
3 бр яйца, р-р М
60 мл зехтин

50 гр сирене, натрошено
10 г бакпулвер
1 ч.л. сол
2 ч.л. червен пипер
3 ч.л. чубрица
3 ч.л. шарена сол
100 мл леко топла вода


Начин на приготвяне:

Започваме с накисване на сушените манатарки в леко топла вода за около
30 минути.
 
Включваме фурната на 170 градуса.

През това време в по-голяма купа смесваме брашното, подправките и
бакпулвера.

В друг съд разбиваме яйцата и зехтина с миксер.

Изваждаме набъбналите манатарки от водата и нарязваме на ситно. Не
изхвърляме водата.

Към яйцата добавяме манатарките и натрошеното сирене. Разбъркваме добре
с помощта на силиконова шпатула.
 
Добавяме и част от водата (около половината). Отново разбъркваме добре.

Започваме да добавяме сместа с яйцата към сухите съставки, разбърквайки
със шпатулата до получаването на хомогенна смес.

Получава се гъста и по-лепкава смес, която разпределяме във форма за 12
мъфина.

Печем около 25-30 мин или до суха клечка. Изваждаме от фурната и оставяме
да изстинат добре върху решетка или дървена дъска.
« назад