Торта „Бяла приказка“
Продукти
4 яйца
4 супени лъжици пълнозърнесто брашно
4 супени лъжици кокосова захар
4 супени лъжици олио
2 капки етерично масло от лимон
800 грама цедено кисело мляко
80 грама какаово масло, разтопено
100 грама натрошени лешници
100 грама сироп от агаве
Приготвяне
Сложете яйцата в купа и ги разбийте до образуване на пяна с помощта на миксер.
След това добавете кокосовата захар и продължете с разбиването до образуването на пухкава смес.
Добавете пресятото пълнозърнесто брашно на части - лъжица по лъжица.
Накрая прибавете олиото на тънка струйка, за да може да се хомогенизира с основната част поетапно.
Накрая прибавете етеричното масло и разбъркайте.
Изсипете сместа в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Тавата трябва да е с размери 40/30 сантиметра.
Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
След изпичане извадете тавата с блата от фурната и оставете да изстине напълно.
Пригответе крема като сложите всички съставки в купа и разбъркате до образуване на хомогенна смес.
След като блата изстине го разрежете на равни части по дължина.
Намажете всяка част с крем и ги поставете една върху друга.
След това ги изправете, така както се вижда на снимките.
Обмажете тортата с останалата част от крема.
Постевете в хладилник, за да стегне и отлежи за 10-12 часа.
За декорация използвах замразени горски плодове, настърган бял шоколад без захар и натрошени лешници.
Можете да декорирате по различен начин - както пожелаете.
Приятен апетит!
« назад