0 Торта „Бяла приказка“ с пълнозърнесто брашнои кокосова захар | ecosem.bg

Торта „Бяла приказка“

Торта „Бяла приказка“

Продукти

4 яйца

4 супени лъжици пълнозърнесто брашно

4 супени лъжици кокосова захар

4 супени лъжици олио 

2 капки етерично масло от лимон

800 грама цедено кисело мляко

80 грама какаово масло, разтопено

100 грама натрошени лешници

100 грама сироп от агаве

 

 

 

Приготвяне

Сложете яйцата в купа и ги разбийте до образуване на пяна с помощта на миксер.

След това добавете кокосовата захар и продължете с разбиването до образуването на пухкава смес.

Добавете пресятото пълнозърнесто брашно на части - лъжица по лъжица.

Накрая прибавете олиото на тънка струйка, за да може да се хомогенизира с основната част поетапно.

Накрая прибавете етеричното масло и разбъркайте.

Изсипете сместа в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.

Тавата трябва да е с размери 40/30 сантиметра. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути. 

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. 

След изпичане извадете тавата с блата от фурната и оставете да изстине напълно. 

Пригответе крема като сложите всички съставки в купа и разбъркате до образуване на хомогенна смес. 

След като блата изстине го разрежете на равни части по дължина. 

Намажете всяка част с крем и ги поставете една върху друга. 

След това ги изправете, така както се вижда на снимките. 

Обмажете тортата с останалата част от крема.

Постевете в хладилник, за да стегне и отлежи за 10-12 часа.

За декорация използвах замразени горски плодове, настърган бял шоколад без захар и натрошени лешници. 

Можете да декорирате по различен начин - както пожелаете.

Приятен апетит!

 

 

« назад