Пица „Калцоне“ с наденица по Джейми Оливър
ПРОДУКТИ
3 свински наденички
100 грама домашна лютеница
1-2 кисели краставички
150 грама пълнозърнесто брашно
35 грама краве кашкавал
1 голямо яйце
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изпечете наденичките в еърфрайър или в тиган с незалепващо покритие. Трябва да ги изпечете до придобиване на златист цвят.
По оригиналната рецепта на Джейми Оливър, той изстисква пълнежа от наденичките в тиган с диаметър 28 сантиметра с незалепващо покритие, който може да се ползва във фурна, на умерено силен огън. Готви се до златисто, като се разбърква често, след което котлона се изключва и се дръпва от котлона.
Сложете брашното и щипка сол в купа, добавете 80 милилитра вода и разбъркайте до получаване на тесто. Месете две минути върху набрашнена повърхност. Ако е необходимо добавете още малко брашно.
Разточете кръгла кора с диаметър около 30 сантиметра. В едната половина намажете домашната лютеница и настържете на едро кашкавала, а след това поставете наденичките отгоре. До наденичките подредете колелца кисели краставички.
Върнете тигана на умерен огън. Счупете тестото върху плънката и прегънете тестото, така че да се получи полукръг. Притиснете ръбчетата.
Внимателно сложете пицата в горещия тиган и печете 5 минути или докато стане златиста и хрупкава коричка, след което внимателно обърнете и печете още 5 минути и от другата страна.
Прехвърлете я върху дъска и я оставете за 2 минути, преди да я нарежете, и я поръсете по желание с пресен кресон, домашен кетчуп или горчица.
Приятен апетит!
« назад