0 Торта „Пролетно пънче“ без глутен | ecosem.bg

Торта „Пролетно пънче“ без глутен

Торта „Пролетно пънче“ без глутенТорта „Пролетно пънче“ без глутен

Продукти:

за блата: 

4 яйца

4 супени лъжици кафява тръстикова захар

4 супени лъжици оризово брашно

за крема:

400 грама течен шоколад

за декорация:

смлян шам фъстък

 

Приготвяне: 

Разбийте яйцата със захарта до образуване на пяна.

Добавете брашното и разбъркайте.

Изсипете сместа в тава с размери 40/30 сантиметра в която предварително сте сложили хартия за печене.

Печете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.

Времето на печене при мен беше около 12-15 минути.

След изпичане извадете тавата от фурната и оставете блата да изстине напълно.

Разрежете го на три равни по дължина ленти.

Всяка лента намажете с течен шоколад и навийте на руло.

Навиването на руло става п следният начин: първо навивате на руло едната лента, веднага след това продължавате да навивате втората и накрая третата.

Сложете тортата пънче в подходяща чиния.

Обмажете тортата отвън с шоколад и сложете в хладилник за няколко часа, за да стегне.

Декорирайте със смлян шам фъстък.

 

Приятен апетит!

 

« назад