Торта „Пролетно пънче“ без глутен
Продукти:
за блата:
4 яйца
4 супени лъжици кафява тръстикова захар
4 супени лъжици оризово брашно
за крема:
400 грама течен шоколад
за декорация:
смлян шам фъстък
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до образуване на пяна.
Добавете брашното и разбъркайте.
Изсипете сместа в тава с размери 40/30 сантиметра в която предварително сте сложили хартия за печене.
Печете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
Времето на печене при мен беше около 12-15 минути.
След изпичане извадете тавата от фурната и оставете блата да изстине напълно.
Разрежете го на три равни по дължина ленти.
Всяка лента намажете с течен шоколад и навийте на руло.
Навиването на руло става п следният начин: първо навивате на руло едната лента, веднага след това продължавате да навивате втората и накрая третата.
Сложете тортата пънче в подходяща чиния.
Обмажете тортата отвън с шоколад и сложете в хладилник за няколко часа, за да стегне.
Декорирайте със смлян шам фъстък.
Приятен апетит!
« назад