0 Бабиния кекс | ecosem.bg

Бабиния кекс

Бабиния кексБабиния кексБабиния кексБабиния кекс
Продукти
 
5 яйца
 
1 1/2 ч.ч. захар
 
2 ч.ч. бяло брашно Екосем
 
1/2 ч.ч. олио
 
1 бакпулвер 
 
5-6 пълни с.л. лимонада или газирана вода
 
По желание: ванилия, лимонови корички и какао
 
 
Приготвяне
 
Яйцата и захарта се разбиват и се добавя олиото.
 
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към яйчната смес заедно с ванилия и лимонови корички.
 
Бърка се внимателно, а накрая се добавя лимонадата (или газирана вода).
 
Пече се в умерена фурна. Готовността се проверява по метода на сухата клечка.
 
Този кекс е изпечен за 40 мин. в предварително загрята фурна на 165°С с вентилатор. 
 
 
По желание: може са се отдели една малка част от кексовата смес и в нея да се добави какао.
 
След това какаовата смес се изсипва върху бялата смес във формата за печене и внимателно се разбъркване места с вилица или дървено шишче. 
 
Дозата за този кекс е половин.
« назад