Кодрит кадир
Продукти
За карамела:
50 гр. нерафинирана тръстикова захар
2 с.л. вода
За крема:
5 яйца
500 мл. прясно мляко
50 гр. ксилитол пудра
100 гр. нерафинирана тръстикова захар
2 ванилии
За кекса:
2 яйца
60 гр. ксилитол и 60 гр. захар
100 гр. HOSSO
110 гр. прясно мляко
15 гр. какао
5 гр. бакпулвер
140 гр. пълнозърнесто пшенично брашно Екосем
Приготвяне
В касерола пригответе карамела и разпределете на дъното на форма за кекс. За най-добър резултат препоръчвам силиконова.
За крем карамела: разбийте яйцата с подсладителите, ванилията и прясното мляко.
За кекса: разбийте яйцата с подсладителите, добавете HOSSO, прясното мляко и накрая пресятото брашно с бакпулвера и какаото.
Изсипете първо яйчената смес във формата, а след това и какаовата. Пече се на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна за час.
Оставете да се охлади, за предпочитане е да го оставите за през нощта в хладилника и тогава да извадите от формата.
« назад