0 Бързи пълнозърнести гризини със спелта маслини | ecosem.bg

Бързи пълнозърнести гризини със спелта и маслини

Бързи пълнозърнести гризини със спелта и маслиниБързи пълнозърнести гризини със спелта и маслиниБързи пълнозърнести гризини със спелта и маслиниБързи пълнозърнести гризини със спелта и маслини
Продукти
 
140 г пълнозърнесто брашно от спелта
 
40 г маслини без костилки
 
2 с.л. зехтин
 
2 с.л. вода
 
1 с.л. кисело мляко
 
1⁄2 ч.л. хлебна сода
 
2 с.л. риган
 
сол на вкус
 
 
Приготвяне
 
Включваме предварително печката на 180 градуса.
 
Нарязваме маслините на ситно (може и в блендер) и пресяваме брашното. 
 
Към брашното добавяме ригана, солта и хлебната сода. Разбъркваме добре.

Добавяме водата, киселото мляко и зехтина. Замесваме тесто, към което малко преди да е готово, добавяме ситно нарязаните маслини и дозамесваме.

При нужда може да добавите още съвсем малко вода, но бъдете много внимателни с количеството.

От полученото тесто оформяме гризини, които нареждаме в тавичка покрита с хартия за печене.
 
Всяка гризина “разточваме” с ръце до получаване на дълга и тънка форма. Печем около 30-35 мин.
« назад