
Питки с бяло брашно, сирене и маслини
Продукти:
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. ч. бяло брашно Екосем
1/2 ч. ч. сирене натрошено
10 бр. маслини, нарязани на малки парченца
90-100 г меко масло
щипка сол
1 бакпулвер
1 жълтък и 1 с.л. прясно мляко - за намазване на питките
кашкавал и сусам - за поръсване на питките
Приготвяне:
Брашното се пресява с бакпулвера. Добавят се маслото, киселото мляко, сиренето, маслините и солта.
С помощта на лъжица се оформят питките, които се прехвърлят в тава върху хартия за печене.
Върху всяка питка се поставя кубче масло.
Питките се намазват с разбития с прясно мляко жълтък, поръсват се с кашкавал и сусам и се пекат предварително загрята фурна на 170°С за около 40 мин.