0 Хляб за сандвичи с квас и ленено семе | ecosem.bg

Хляб за сандвичи с квас и ленено семе

Хляб за сандвичи с квас и ленено семеХляб за сандвичи с квас и ленено семеХляб за сандвичи с квас и ленено семеХляб за сандвичи с квас и ленено семеХляб за сандвичи с квас и ленено семеХляб за сандвичи с квас и ленено семеХляб за сандвичи с квас и ленено семеХляб за сандвичи с квас и ленено семеХляб за сандвичи с квас и ленено семе

Продукти:

400 г бяло брашно Екосем
200 г квас
300 г вода
10 г кленов сироп
8 г сол
30 г меко масло
20 г ленено семе

Приготвяне:

Ден 1 (от вечерта):
Квас:
30 г квас
85 г вода
85 г брашно

Ден 2 (на сутринта):
Лененото семе се запича в няколко капки масло на тиган и се охлажда напълно.

Замесва се тесто - всички съставки без маслото се смесват. Меси се и тестото се оставя за почивка от 10 минути. Добавя се маслото и се меси до гладко тесто, след което тестото се оставя в купа, покрита с найлонова шапчица, за почивка от 30 минути. След това тестото се разтяга в четирите посоки, като на всяко разтягане се поръсва с лененото семе. След още 30 минути се прави едно вътрешно сгъване на тестото.

След като тестото е удвоило обема си, се оформя хляб за сандвичи. Върху набрашнен плот тестото леко се разстила в правоъгълна форма. Едната му страна се навива към центъра, след това се навива още два пъти (като руло). Хлябът се поставя в кексова форма с размери Д 30 см/Ш 11 см/В 7 см, застлана с хартия за печене, като внимателно се подравнява. Хлябът втасва до удвоен обем и се пече на 200°С в предварително загрята фурна за около 40 минути. 

Хлябът изстива върху решетка.
 

« назад