0 Козуначени кукли | ecosem.bg

Козуначени кукли

Козуначени куклиКозуначени куклиКозуначени куклиКозуначени куклиКозуначени куклиКозуначени куклиКозуначени куклиКозуначени куклиКозуначени куклиКозуначени куклиКозуначени кукли

Козуначени кукли с пълнеж от морковено сладко, сушени плодове и бял шоколад
 

Продукти:
От вечерта - подготовка на квас:
30 г квас
15 г кафява захар 
85 г вода
85 г брашно

На следващата сутрин - приготвяне на тестото, втасване, оформяне, второ втасане и печене:
400 г бяло брашно 
145 г прясно мляко 
2 яйца L
200 г квас
90 г захар
4 г сол
50 г масло меко
2 бр. ванилия
1/2 к.л. махлеб

Пълнеж:
Сладко от моркови
Бял шоколад
100 г сушени плодове, накиснати в 200 г топла вода/ром/портокалов сок и изцедени добре

Приготвяне:

Яйцата и захарта разбийте до пухкава смес. Добавете кваса и прясното мляко.
В купата на миксер излейте яйчената смес, добавете брашното и солта - месете до почти гладко тесто, което оставете за кратка почивка. След това добавяйте маслото на малки парченца до пълното му усвояване, накрая добавете ванилията и махлеба.

Оставете тестото за почивка от 30 минути и направете едно разтягане в четирите посоки. След това направете две вътрешни сгъвания на тестото през 30 минути.

След като тестото е удвоило обема си, го оставете в хладилник за 15-30 минути. Разделете върху много леко набрашнен плот на 5 равни части по около 200 г всяка. Разточете четири еднакви правоъгълника, сложете от плънката и оформете фитили. Последното парче тесто разточете на правоъгълник, нанесете плънка, навийте на руло и разрежете на шест рулца.

Оформете като около всеки три рулца превивате по два фитила и в двата края съедините и изтъните фитилите. Оставете за финално втасване, до поне удвоен обем. Намажете с малко олио и прясно мляко (и добавен жълтък). Печете в предварително загрята фурна на 160°С за около 30-40 минути.
 

« назад