0 Двуцветен хляб за сандвичи | ecosem.bg

Двуцветен хляб за сандвичи

Двуцветен хляб за сандвичиДвуцветен хляб за сандвичиДвуцветен хляб за сандвичиДвуцветен хляб за сандвичиДвуцветен хляб за сандвичиДвуцветен хляб за сандвичиДвуцветен хляб за сандвичиДвуцветен хляб за сандвичиДвуцветен хляб за сандвичи

Ден 1, от вечерта - квас: 

20 г квас

90 г вода

90 г бяло брашно 

Ден 2, на сутринта - тестото: 

400 г бяло брашно 

200 г квас

8 г сол 

300 г вода

10 г кленов сироп или мед

30 г меко масло (нарязано на парченца) 

3 капсули активен въглен (260 mg всяка)

Приготвяне:

Смесват се всички съставки без маслото и активния въглен. Меси се и тестото се оставя за почивка от 10 минути. Добавя се маслото и се меси до гладко тесто. Тестото се разделя на две равни части, като в едната се добавя активният въглен и се измесва добре. Двете теста се поставят в купи, покрити с найлонови шапчици, за почивка от 30 минути. След това двете теста се разтягат в четирите посоки. След още 30 минути се прави по едно вътрешно сгъване и на двете теста. 

След като двете теста са удвоили обема си, се оформя хляб за сандвичи: върху набрашнен плот се разтягат двете теста в правоъгълна форма, като след това едното тесто се поставя върху другото. Навива се руло. Така оформеният хляб се поставя във форма с размери Д 30 см/Ш 11 см/В 7 см и застлана с хартия за печене, като внимателно се подравнява с ръка. Хлябът втасва до удвоен обем и се пече на 200°С в предварително загрята фурна (около 40 минути). 

Хлябът изстива върху решетка. 
 

« назад