Мъфини с бял шоколад
Продукти:
150 г бяло брашно
3 яйца размер L
90 г тръстикова захар
150 г масло (меко)
75 г заквасена сметана
2 бр ванилия
1 бакпулвер
Приготвяне:
Мекото масло и захарта се разбиват с миксер за кратко, добавят се яйцата и отново се разбива с миксер, накрая се прибавя заквасената сметана.
В отделна купа се смесват сухите съставки - брашното, бакпулверът и ванилията.
Сухите съставки се прибавят към мокрите, като се бърка внимателно с шпатула.
Сместа се разпределя във форми за мъфини, които се пълнят до половина, поставят се парченца бял шоколад и формите се допълват. Отгоре по желание се нареждат боровинки или друг плод.
Мъфините се пекат на 170°С с вентилатор за около 25-30 минути (до суха клечка, прободена в средата на мъфините).
« назад