0 Бисквитки с глазура | ecosem.bg

Бисквитки с глазура

Бисквитки с глазураБисквитки с глазураБисквитки с глазураБисквитки с глазураБисквитки с глазураБисквитки с глазураБисквитки с глазура

Продукти:

Общо за двете теста: 

295 г бяло брашно бяло 

5 г какао

200 г меко масло (но не разтопено)

100 г тръстикова захар 

2 бр. жълтък (яйца размер L)

 

Общо за двете глазури:

2 белтъка (яйца размер L)

155 г пудра захар

5 г какао

 

За приготвяне на тестата: Мекото масло и захарта се разбиват с миксер на пухкав крем, добавят се жълтъците и отново се разбива.

 

Сместа се разделя на две, като в едната се добавят 150 г брашно и се меси бялото тесто, а в другата - 145 г бяло брашно и 5 г какао, и се меси какаовото тесто. 

 

* Ако тестото е прекалено твърдо, може да се добави 1 с.л. прясно мляко и да се доизмеси. 

 

Двете теста се увиват с фолио за свежо съхранение и се слагат в хладилник за около 30 минути. 

 

След като се извадят от хладилника, тестата се разточват до дебелина 0.5 см и с помощта на ринг или чашка се изрязват бисквитките, които се прехвърлят върху тава, застлана с хартия за печене. 

 

Фурната се загрява на 160°С. 

 

Приготвят се глазурите:

За светлата глазура - 1 бр. белтък и 80 г пудра захар се разбиват с миксер, докато сместа може да се задържи. 

С чаена лъжичка се изсипва върху всяка бисквитка по малко от глазурата. 

 

За кафявата глазура - 1 бр. белтък, 75 г пудра захар и 5 г какао се разбиват с миксер, докато сместа се задържа. 

Процедира се като при бялата глазура. 

 

Бисквитките се пекат за около 15-20 минути на 160°С, тавата се изважда от фурната, бисквитките остават в тавата за около 10-тина минути и след това внимателно се прехвърлят върху решетка.

 

Бисквитките са най-подходящи за консумация след няколко часа, когато са напълно изстинали. 

 

« назад