0 Немска палачинка Dutch baby | ecosem.bg

Немска палачинка Dutch baby

Немска палачинка Dutch baby

Продукти:

5 бр. яйца

200 мл прясно мляко

200 г бяло брашно

¼ ч. л. сол

1 ½ с. л. захар

ванилия

70 г масло

 

Приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 240 градуса. Сложете вътре голям тиган с диаметър около 24 см или по-голям, в зависимост дали предпочитате палачинката да бъде по-тънка или по-дебела. Може да бъде приготвена и в правоъгълната голяма тава на самата фурна.

През това време пригответе сместа.

Смесете съставките с миксер или пасатор.

Извадете загрелия тиган или тава от фурната, сложете маслото, за да се разтопи и изсипете тестото. Печете за 15 минути на 230 градуса.

Гарнирайте готовата голяма немска палачинка Dutch baby с пудра захар и сезонни плодове.

 

« назад