
Немска палачинка Dutch baby
Продукти:
5 бр. яйца
200 мл прясно мляко
200 г бяло брашно
¼ ч. л. сол
1 ½ с. л. захар
ванилия
70 г масло
Приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 240 градуса. Сложете вътре голям тиган с диаметър около 24 см или по-голям, в зависимост дали предпочитате палачинката да бъде по-тънка или по-дебела. Може да бъде приготвена и в правоъгълната голяма тава на самата фурна.
През това време пригответе сместа.
Смесете съставките с миксер или пасатор.
Извадете загрелия тиган или тава от фурната, сложете маслото, за да се разтопи и изсипете тестото. Печете за 15 минути на 230 градуса.
Гарнирайте готовата голяма немска палачинка Dutch baby с пудра захар и сезонни плодове.
« назад