Протеинови палачинки с брашно от нахут

Протеинови палачинки с брашно от нахут

Продукти:

240 г брашно от нахут

240 мл соево мляко/по избор

220 мл вода

1 с. л. зехтин

2 с. л. бакпулвер

2 с. л. къри

1 ч. л. сол

 

За плънката:

Зеленчуци по избор – напр. рукола, спанак, магданоз, домати или гъби.

Авокадо, маслини;

Тиквено и слънчогледово семе;

За намазване – маслинова паста или ядков тахан – около 1 лъжица за всяка палачинка.

 

Приготвяне:

Смесете всички сухи съставки за тестото в купа и разбъркайте добре.

Добавете водата, соевото мляко и зехтина. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Оставете сместа за 15 минути да се сгъсти.

Загрейте тиган за палачинки и намажете с малко зехтин.

Печете палачинките на умерена температура. Когато се получи лек златист загар, обърнете палачинката.

Измийте и нарежете избраните зеленчуци. Ако ползвате гъби, задушете ги предварително.

Гарнирайте готовите палачинки с тях и пожелание намажете с маслинова паста или тахан. Поръсете със семена.

Насладете се на тази питателна храна, която ще Ви засити за дълго.

Рецептата достига до вас благодарение на www.nutritioneleonora.com

 

« назад