
Протеинови палачинки с брашно от нахут
Продукти:
240 г брашно от нахут
240 мл соево мляко/по избор
220 мл вода
1 с. л. зехтин
2 с. л. бакпулвер
2 с. л. къри
1 ч. л. сол
За плънката:
Зеленчуци по избор – напр. рукола, спанак, магданоз, домати или гъби.
Авокадо, маслини;
Тиквено и слънчогледово семе;
За намазване – маслинова паста или ядков тахан – около 1 лъжица за всяка палачинка.
Приготвяне:
Смесете всички сухи съставки за тестото в купа и разбъркайте добре.
Добавете водата, соевото мляко и зехтина. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Оставете сместа за 15 минути да се сгъсти.
Загрейте тиган за палачинки и намажете с малко зехтин.
Печете палачинките на умерена температура. Когато се получи лек златист загар, обърнете палачинката.
Измийте и нарежете избраните зеленчуци. Ако ползвате гъби, задушете ги предварително.
Гарнирайте готовите палачинки с тях и пожелание намажете с маслинова паста или тахан. Поръсете със семена.
Насладете се на тази питателна храна, която ще Ви засити за дълго.
Рецептата достига до вас благодарение на www.nutritioneleonora.com
« назад