
Меденки
Продукти:
3 яйца
150 грама кафява захар
60 грама масло
3 супени лъжици мед
480 г бяло брашно
2 чаени лъжици сода
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица канела
1 ванилия
щипка сол
Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта с миксер на средна скорост за 4 минути, докато кафявата захар се разбие хубаво. Добавяме маслото и ванилията. След това се добавя меда. Разбиваме с миксер на средна скорост, докато маслото напълно се усвои от сместа.
Добавяме сухите съставки: бакпулвер, сода, канела, солта. Брашното се добавя на два или три пъти. Сухите съставки се пресяват преди да се премине към разбъркване на сместа. Сместа объркваме, докато брашното се усвои напълно.
Доомесваме тестото на ръка за 2-3 минути с ръкавици или намазнени ръце.
Разделяме тестото на две части.
Разточваме с точилка с дебелина около 5 мм. Ако искате по-дебели меденки, не разточвайте много тънко.
Изрежете с форми желаните меденки.
В тава поставяме хартия за печене и там нареждаме на един пръст разстояние една от друга меденките, за да не се слепят една за друга.
Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса за 10 минути.
Издържат до няколко седмици или до изчерпване на количествата.
« назад