Веган беглутенов хляб

Веган беглутенов хлябВеган беглутенов хлябВеган беглутенов хлябВеган беглутенов хлябВеган беглутенов хлябВеган беглутенов хлябВеган беглутенов хляб

Продукти:

Сухи съставки

100 г брашно от елда

100 г брашно от просо

100 г брашно от нахут

40 г тапиока

1 с.л. био бакпулвер

1ч.л. сода бикарбонат

1.ч.л. сол

За мократа смес

450 мл вода

30 г хуск фибри 

Приготвяне:

  1. Съставките за мократа смес се разбъркват в купа и се оставят за 20 минути до образуването на гелообразна смес. 
  2. Фурната се загрява на 200 градуса и тавата се застила с хартия за печене.
  3. Всички съставки за сухата смес се разбъркват в купа.
  4. Сухата смес и мократа смес се разбъркват заедно в голяма купа и се месят около 5мин с ръце или с миксер за тесто.

  5. Полученото тесто се оформя като хляб с ръце. Поръсва се с малко тапиока и се слага върху кухненската хартия. Отгоре се правят няколко разреза с нож.

  6. Хлябът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 55-60минути.

  7. Оставя се да изстине напълно, за около час, преди да се реже. Годен е до 3 месеца в замразен вариант.

 

 

« назад