
Веган беглутенов хляб
Продукти:
Сухи съставки
100 г брашно от елда
100 г брашно от просо
100 г брашно от нахут
40 г тапиока
1 с.л. био бакпулвер
1ч.л. сода бикарбонат
1.ч.л. сол
За мократа смес
450 мл вода
30 г хуск фибри
Приготвяне:
- Съставките за мократа смес се разбъркват в купа и се оставят за 20 минути до образуването на гелообразна смес.
- Фурната се загрява на 200 градуса и тавата се застила с хартия за печене.
- Всички съставки за сухата смес се разбъркват в купа.
-
Сухата смес и мократа смес се разбъркват заедно в голяма купа и се месят около 5мин с ръце или с миксер за тесто.
-
Полученото тесто се оформя като хляб с ръце. Поръсва се с малко тапиока и се слага върху кухненската хартия. Отгоре се правят няколко разреза с нож.
-
Хлябът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 55-60минути.
-
Оставя се да изстине напълно, за около час, преди да се реже. Годен е до 3 месеца в замразен вариант.
« назад