Сочно брауни с тъмен шоколад

Сочно брауни с тъмен шоколадСочно брауни с тъмен шоколадСочно брауни с тъмен шоколадСочно брауни с тъмен шоколад

Продукти:

2 яйца

100 г захар

135 г бяло брашно от лимец

30 г рожков/какао

50 г натрошен тъмен шоколад/капки

1 ч.л. бакпулвер

¾ ч.л. сол

4 с.л. зехтин

2 с.л. вода

½ ч.л. ванилия

 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 165°C и подгответе форма за печене (20×20 см), като я покриете с хартия за печене, напръскайте със спрей с мазнина хартията.

В купа разбийте яйцата и захарта до пухкава, светла смес.

Добавете зехтина, водата и ванилията, след което разбъркайте отново.

В отделна купа смесете сухите съставки – брашно, бакпулвер, рожков (или какао) и сол.

Постепенно ги прибавете към мократа смес и разбъркайте до хомогенна консистенция.

Накрая добавете натрошения шоколад и разбъркайте леко с шпатула.

Изсипете сместа във формата и печете 45 минути на 165 градуса. 
Центърът трябва да остане леко влажен – именно това прави браунито неустоимо.

Оставете да се охлади напълно, нарежете на квадратчета и се насладете.

 

« назад