
Сочно брауни с тъмен шоколад
Продукти:
2 яйца
100 г захар
135 г бяло брашно от лимец
30 г рожков/какао
50 г натрошен тъмен шоколад/капки
1 ч.л. бакпулвер
¾ ч.л. сол
4 с.л. зехтин
2 с.л. вода
½ ч.л. ванилия
Приготвяне:
Загрейте фурната на 165°C и подгответе форма за печене (20×20 см), като я покриете с хартия за печене, напръскайте със спрей с мазнина хартията.
В купа разбийте яйцата и захарта до пухкава, светла смес.
Добавете зехтина, водата и ванилията, след което разбъркайте отново.
В отделна купа смесете сухите съставки – брашно, бакпулвер, рожков (или какао) и сол.
Постепенно ги прибавете към мократа смес и разбъркайте до хомогенна консистенция.
Накрая добавете натрошения шоколад и разбъркайте леко с шпатула.
	Изсипете сместа във формата и печете 45 минути на 165 градуса. 
	Центърът трябва да остане леко влажен – именно това прави браунито неустоимо.
Оставете да се охлади напълно, нарежете на квадратчета и се насладете.
« назад









