Пълнозърнест кекс със сладко
Продукти:
4 яйца
1 или 1/2 ч. ч. захар (в зависимост колко е подсладено Вашето сладко)
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
4 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч. ч. олио
1 с. л. канела
1 ч.ч. сладко от праскови
Приготвяне:
Разбийте с миксер яйцата със захарта, до получаване на гладка смес. След това добавете киселото мляко, като предварително сте сложили в него содата бикарбонат. Добавете канелата и отново разбъркайте с миксер.
В друга купа смесете брашното с бакпулвера, за да се разпредели равномерно.
След това бавно започнете да изсипвате брашното с бакпулвера към яйчената смес. Не се притеснявайте, ако сместа стане твърде гъста. Бъркайте с лъжица. Когато се получи хомогенна лепкава смес, добавете олиото и разбъркайте добре.
Добавете сладко по избор и разбъркайте.
Печете в предварително загрята умерена фурна - за около 40 минути, без да отваряте фурната по време на печене, за да не спадне обема.
Накрая, по желание, поръсете кекса с пудра захар.
« назад