х Пълнозърнести крекери | ecosem.bg

Пълнозърнести крекери

Пълнозърнести крекери

Продукти:

  • 250 г пълнозърнесто пшенично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 100 г фини овесени ядки
  • 50 г ленено семе
  • 25 г тиквени семки
  • 25 г слънчогледови семки
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. олио
  • 250 мл вода
  • 150 г семена за поръсване микс (сусам, мак и т.н. , според предпочитанията)

Приготвяне:

Смелете слънчогледовите и тиквените семки. След това ги смесете с овесените ядки, брашното, бакпулвера, солта, захарта и лененото семе. Съставките се разбъркват, след което се добавят олиото и водата. Омесете тесто. Готовото тесто покрийте с прозрачно фолио и го оставете на стайна температура за 30 минути.

Разделете тестото на 3 части. За по-голямо удобство разточете тестото върху хартия за печене, като предварително я поръсите с брашно. Всяка част разточете на тънка кора с дебелина около 3 мм. Намажете корите с вода и плътно ги посипете с микс семена. Притиснете леко с точилката, за да залепнат добре семената. След това моце да разрежете корите с нож по дължина и ширина, за да се получат малки крекери.

Поставете корите заедно с хартията в тава. Запечете за 30-35 минути в предварително загрята на 160 0 фурна, докато станат твърди и хрупкави. Повторете и с останалите 2 кори.

Могат да бъдат сервирани със сирене, пастет или различни дипове.  

« назад