Мъфини с лимец
Продукти :
1 ч.ч. брашно от лимец
2 яйца
½ ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. зехтин
½ ч.л. канела
1 бакпулвер
1 ч.ч. настъргани ябълки
По желание може да добавите по 1 к.ч. стафиди и 1 к.ч. орехи.
Приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта и олиото. При непрекъснато бъркане с миксер се прибавя брашното.
Добавят се канелата и настърганите ябълки.
Сместта се разбърква с лъжица.
Всяка форма за мъфини се пълни до ¾ от обема й с приготвената смес.
Мъфините се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Проверяват се дали са изпечени, като се дупчат с клечка за зъби. Мъфините са готови, ако клечката остане суха.
« назад