х Йоркширски пудинг с бяло пшенично брашно | ecosem.bg

Йоркширски пудинг

Йоркширски пудинг

Продукти:

3 яйца
100 грама бяло брашно
250 милилитра бадемово мляко
5 грама бакпулвер
1 шушулка ванилия

краве масло за намазване

 

Приготвяне:

Сложете яйцата и бадемовото мляко в блендер и блендирайте до образуване на хомогенна смес. 
Разполовете шушулката ванилия и оберете вътрешността с нож. 
Пресейте брашното, заедно с бакпулвера.
Сложете ги в блендера заедно с ванилията. 
Отново блендирайте. 
Намажете форма за мъфини с краве масло. 
Добре е да оставите по малко масло във всяка форма. 
Сложете тавата във фурната, на средно ниво и я пуснете на 200 градуса. 
След като маслото загрее и започне да пуши я извадете. 
Изчакайте минута и разпределете сместа във формите. 
Сместа трябва да стигне до половината на формите. Не като мъфините, почти до ръба.
Върнете във фурната и печете около 20 минути. 
Намалете градусите на 175 - 180 градуса. 
След като се изпекат ги извадете и оставете да изстинат в тавата.
Приятен апетит!

« назад