Йоркширски пудинг
Продукти:
3 яйца
100 грама бяло брашно
250 милилитра бадемово мляко
5 грама бакпулвер
1 шушулка ванилия
краве масло за намазване
Приготвяне:
Сложете яйцата и бадемовото мляко в блендер и блендирайте до образуване на хомогенна смес.
Разполовете шушулката ванилия и оберете вътрешността с нож.
Пресейте брашното, заедно с бакпулвера.
Сложете ги в блендера заедно с ванилията.
Отново блендирайте.
Намажете форма за мъфини с краве масло.
Добре е да оставите по малко масло във всяка форма.
Сложете тавата във фурната, на средно ниво и я пуснете на 200 градуса.
След като маслото загрее и започне да пуши я извадете.
Изчакайте минута и разпределете сместа във формите.
Сместа трябва да стигне до половината на формите. Не като мъфините, почти до ръба.
Върнете във фурната и печете около 20 минути.
Намалете градусите на 175 - 180 градуса.
След като се изпекат ги извадете и оставете да изстинат в тавата.
Приятен апетит!