0 Рецепта за хлебни вързопчета | ecosem.bg

Хлебни вързопчета

Рецепта за хлебни вързопчета с бяло брашно ЕкосемРецепта за хлебни вързопчета с бяло брашно Екосем

Продукти: 


350 грама бяло брашно Еcosem
180 грама прясно мляко, топло 
1/2 кубче прясна мая
60 грама краве масло, разтопено
1 чаена лъжичка кокосова захар
1 яйце

за отгоре:

1 яйце
сурово сусамово семе
сурово тиквено семе

 

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. 
Разтворете маята в прясното мляко и я изсипете в кладенчето заедно с останалите продукти - яйцето и захарта.
Замесете меко тесто, покрийте купата със стреч фолио и оставете да втаса на стайна температура. 
След като тестото втаса го премесете и разделете на шест топки.
Топките разточете на тънки лист ии разрежете на ленти с ширина около един сантиметър. Сложете лентите от всяка топка, една върху друга. 
Усучета на фитил и вържете на вързопче. 
Подрете вързопчетата в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Оставете ги да втасат отново.
Намажете ги с разбито на пяна яйце. Поръсете със семена.
Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 - 40 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби. 
Извадете от фурната и покрийте с хавлиена кърпа.
Приятен апетит!

« назад