0 Лимецови гризини със сусам | ecosem.bg

Лимецови гризини със сусам

Лимецови гризини със сусам

Продукти:

500 грама брашно от лимец Ecosem
100 грама сурово сусамово семе
350 милилитра топла вода
70 милилитра зехтин екстра върджин
3 грама суха мая за хляб
5 грама сол

Приготвяне:

Сложете брашното от лимец и суровото сусамово семе в купа и разбъркайте добре. 
След това прибавете топлата вода, смесена със сухата мая, солта и зехтина.
Омесете меко тесто и го оставете да си "почине" за около половин час. 
Оформете гризини и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. 
Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна. 
Печете около 10 - 12 минути и извадете от фурната.
Поставете гризините върху метална решетка, за да изстинат напълно.
Приятен апетит!

 

« назад