0 Италиански каноли с шоколадов мус | ecosem.bg

Италиански каноли с шоколадов мус

Италиански каноли с шоколадов мусИталиански каноли с шоколадов мус

Продукти:

250 грама бяло брашно Ecosem

20 грама кокосова захар

45 грама краве масло

100 милилитра вино марсала

1 яйце

1 белтък 

 

Приготвяне:

Сложете сухите съставки в блендер и блендирайте веднъж, за да се смесят добре.

След това добавете останалите съставки - вино, масло и яйце. 

Блендирайте още веднъж и прехвърлете тестото в купа, покрита със стреч фолио.

Поставете купата в хладилник за около 30 минути.

След това разточете на тънко върху набрашнена повърхност. 

Отрежете кръгчета с овална форма с помощта на чаша.

Ако разполагате с друга овална форма - използвайте я. 

Увийте кръгчетата около намаслени форми за каноли.

Притиснете мястото, където се съединяват двата края добре. 

След това намажете с разбит белтък. 

Пържете канолите в предварително загрято олио до златисто кафяво и хрупкаво.

Времето за печене е около минута, две.

Отстранете формичките от канолите и ги отцедете много добре върху кухненска хартия.

Оставете формичките да се охладят и повторете процеса за цялото тесто с което разполагате. 

Може да  напълните канолите с шоколадов мус

Преди да напълните черупките ги оставете да се охладят напълно.

Пригответе шоколадовия мус и го напълнете в шприц.

Поставете го в хладилник за 2-3 часа, за да стегне добре и да мога да работя по - удобно с него.

Ако пропуснете тази част - шоколадовият ви мус ще се разтича.

Готовите каноли се поставят отново в хладилник.

При желание можете да потопите двата края в ядки.

Приятен апетит!

« назад