0 Хлебчета сърца | ecosem.bg

Хлебчета сърца

Хлебчета сърцаХлебчета сърца

Продукти:

200 грама кисело мляко

200 милилитра топло прясно мляко

100 грама активен квас

500 - 600 грама бяло брашно Ecosem

3 яйца

1 чаена лъжица сол

 

за отгоре:

30 милилитра прясно мляко

сусамово семе - бяло и черно

 

Приготвяне:

Пресейте 200 грама от бялото брашно в купа.
Направете кладенче в средата и в него сложете двата вида мляко и кваса.
Разбъркайте с лъжица и покрийте със стреч фолио. 
Оставете да втаса. Трябва да увеличи обема си два пъти. 

След това прехвърлете сместа в планетарен миксер и добавете останалите съставки.
Брашното го добавяйте на части, а при нужда добавете още. 
Месенето трябва да е продължително. Имайте го впредвид, ако ще месите на ръка. 
Прехвърлете го на кухненският плот и оставете да си "почине" за половин час. 
След това разтегнете и отново оставете за половин час. 

Повторете тази процедура три пъти. 

Прехвърлете тестото в стъклена купа и оставете да втаса докато увеличи обема си два пъти. 

Разделете тестото на две топки.
Всяка топка раздърпайте на фитил и оформете като сърце.
Поставете сърцата от тесто в тава, която сте покрили с хартия за печене.

Покрийте тавата със стреч фолио, за да може да втаса добре.

Намажете сърцата с прясно мляко с помощта на силиконова четка. 
Поръсете със сурово сусамово семе. 
Печете на средно ниво в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор за около 35 - 40 минути.
След изпичане извадете тавата от фурната и покрийте с хавлиена кърпа.
Приятен апетит!

« назад