Кекс а ла мама
Продукти:
7 яйца
350 грама бяло брашно Ecosem
100 грама кокосова захар
100 милилитра слънчогледово масло Hosso
100 милилитра топла вода
30 грама натурално какао 22-24%
15 грама бакпулвер
микс сушено френско грозде, стафиди и цитрусови корички
шоколадови капки
Приготвяне:
Сложете яйцата в купа и ги разбийте на пяна.
Добавете захарта и продължете с разбиването, докато захарта се разтвори.
Прибавете маслото, водата, бакпулвера и брашното на части - едно след друго.
След това изсипете половината от сместа във форма за кекс.
Поръсете с микс от сушено френско грозде, стафиди и цитрусови корички и шоколадови капки.
Към останалата половината добавете натуралното какао и разбъркайте добре до пълното му усвояване от сместа.
Отново поръсете с микс от сушено френско грозде, стафиди и цитрусови корички и шоколадови капки.
Сложете формата на средно ниво във фурна.
Сложете едно парче хартия за печене върху формата.
Включете фурната на 180 градуса и печете около 35 - 40 минути.
Проверявайте за готовност след 30-тата минута, не по - рано.
Махнете хартията и печете до добиване на приятен загар.
Приятен апетит!
« назад