0 Кекс а ла мама | ecosem.bg

Кекс а ла мама

кекса на мама

Продукти:

7 яйца

350 грама бяло брашно Ecosem

100 грама кокосова захар

100 милилитра слънчогледово масло Hosso

100 милилитра топла вода

30 грама натурално какао 22-24%

15 грама бакпулвер

 

микс сушено френско грозде, стафиди и цитрусови корички

шоколадови капки

 

Приготвяне:

Сложете яйцата в купа и ги разбийте на пяна.

Добавете захарта и продължете с разбиването, докато захарта се разтвори.

Прибавете маслото, водата, бакпулвера и брашното на части - едно след друго.

След това изсипете половината от сместа във форма за кекс. 

Поръсете с микс от сушено френско грозде, стафиди и цитрусови корички и шоколадови капки.

Към останалата половината добавете натуралното какао и разбъркайте добре до пълното му усвояване от сместа.

Отново поръсете с микс от сушено френско грозде, стафиди и цитрусови корички и шоколадови капки.

Сложете формата на средно ниво във фурна.

Сложете едно парче хартия за печене върху формата.

Включете фурната на 180 градуса и печете около 35 - 40 минути.

Проверявайте за готовност след 30-тата минута, не по - рано.

Махнете хартията и печете до добиване на приятен загар.

Приятен апетит!

« назад