0 Козуначени вързопчета с чиа | ecosem.bg

Козуначени вързопчета с чиа

Козуначени вързопчета с чиаКозуначени вързопчета с чиаКозуначени вързопчета с чиа

Продукти:

100 грама бяло брашно Ecosem

100 грама бяло брашно от лимец Ecosem

100 милилитра прясно мляко, топло

30 грама кафява тръстикова захар

30 грама краве масло, разтопено

20 грама семена чиа/чия

6 грама прясна мая

1 яйце 

 

 

 

 

 

Приготвяне:

Пресейте двата вида брашна в дълбока купа. 

Разтворете маята в прясното мляко и изсипете при брашното.

Добавете захарта и семената от чиа/чия, маслото, както и жълтъка на яйцето.

Замесете меко тесто. Покрийте купата със стреч фолио и оставете да втаса докато увеличи обема си два пъти.

След това разделете тестото на шест равни по големина топки. 

Всяка топка тесто разделете на три по - малки.

Всяка малка топка оформете на фитил. 

От всеки три фитила оплетете плитки и след това ги оформете на топче. Така се получават вързопчетата. 

Подредете ги в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене. 

Намажете ги с разбит белтък, а отгоре поръсете кафява тръстикова захар и семена чия.

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.

След изпичане извадете тавата от фурната и поставете козуначените вързопчета върху метална решетка, за да изстинат равномерно.

Приятен апетит!

 

« назад