0 Кюфтенца от тиквички | ecosem.bg

Kюфтенца от тиквички

Kюфтенца от тиквички

Продукти:

3 тиквички със среден размер

2 пакетчета скирела (или моцарела)

1 яйце 

2 с.л. скир (или кисело мляко)

4-5 с.л. пълнозърнесто брашно от спелта

1/2 ч.л. сода бикарбонат

2 скилидки чесън

1 глава лук

Няколко стръка магданоз

Сол и пипер на вкус

 

За соса:

Скир

Кремообразна извара

Чесън на вкус

Сол на вкус

По желание може да добавите копър

 

Приготвяне:

Обелете и настържете тиквичките на едро ренде. Запазете дръжките, за да ви е по-удобно. 

Посолете и ги оставете поне половин час, за да се отдели водата. В гевгир или тензух отцедете тиквичките и ги прехвърлете в голяма купа.

Добавете блендираната скирела, магданоза и останалите нарязани на ситно лук и чесън. Смесете добре. 

В друга купичка смесете скира със содата и малко след това прибвавете яйцето. 

Добавете сместа към тази с тиквичките и отново рабъркайте, а накрая прибавете и брашното. 

От получената накрая хомогенна смес оформете кюфтенца с желания от вас размер и наредете върху леко намазнена хартия за печене. 

Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист загар. 

Обърнете ги по време на печене поне веднъж, за да се изпекат добре и отдолу.

Приятен апетит!

 

« назад