Натурално пълнозърнесто брашно от спелта
Спелтата е специален сорт жито, познатo още от най-дълбока древност и наричано „житото на фараонитe“. Спелтата е много подходяща при здравословно хранене. Нейните съставки са водноразтворими и това улеснява възприемането им от организма. Подобно на течните храни те се усвояват бързо и подобряват кръвообръщението, улесняват бъбречната дейност и пречистването на организма, действат съдоразширяващо и подобряват храносмилането.
Нашата каменна мелница смила спелтата бавно, без да я загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. При смилането на зърното на каменна мелница, то влиза в контакт само с естествените материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата. При този процес зърното прави още веднъж контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.
Нашето брашно съдържа всичките ценни масла от зародиша, фибрите от триците, и протеина от ендосперма на зърното. В него не добавяме и не премахваме нищо, което прави нашия продукт изцяло натурален.
Подходящо за всяка пълнозърнеста налсада - от селски хляб и малки питки, до здравословни палачинки, вкусни мъфини и курабийки.
Нищо не се премахва, нито се добавя.
Пълнозърнесто брашно от спелта | |
Хранителни стойности | за 100 g |
Енергийна стойност | 326 kcal/1363 KJ |
Мазнини | 2 g |
от които наситени | 0 g |
Въглехидрати | 69 g |
от които захари | 1 mg |
Белтъци | 8 g |
Сол | 0 g |
« назад