0 Конопени хлебчета без глутен с три вида брашно | ecosem.bg

Конопени хлебчета без глутен

Конопени хлебчета без глутенКонопени хлебчета без глутен

Продукти:

 

100 грама пълнозърнесто царевично брашно от Ecosem

100 грама пълнозърнесто нахутено брашно Ecosem

200 грама натурално пълнозърнесто брашно от ориз Ecosem

350 грама топла вода

100 грама конопено семе

20 грама пресни орехи

 7 грама суха мая за хляб

1/2 чаена лъжичка сол

щипка кокосова захар

 

сурови семена за поръска

 

Приготвяне:

 

Сложете трите вида брашна в дълбока купа (царевичното, нахутеното и оризовото брашно) и ги разбъркайте добре, за да се хомогенизират. 

След това разтопете маята с щипка кокосова захар в топлата вода и я добавете към брашната. 

Замесете меко тесто, а при нужда добавете още вода, за да се образува хомогенно тесто.

Покрийте купата и оставете тестото да втаса докато увеличи обема си два пъти.

Ореховите ядки начупете на малки парченца и ги запечете в сух тиган, за да освободят аромата си. 

След това добавете солта, конопеното семе и ореховите ядки.

Премесете тестото и разделете на равни топки. 

Подредете топките в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене. 

Аз поръсих питките с малко сурови семена, но това е по желание.

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. 

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. 

След като хлебчетата са готови ги извадете от фурната и поставете върху метална решетка, за да изстинат равномерно. Покрийте ги с хавлиена кърпа. 

Съхранявайте в плътно затворена кутия или плик за хляб от плат. 

Приятен апетит!

 

« назад