100% Пълнозърнесто брашно от нахут

100% Пълнозърнесто брашно от нахут100% Пълнозърнесто брашно от нахут - разфасовка: 0.5 кг100% Пълнозърнесто брашно от нахут - разфасовка: 5 кг (чувалче, срок на доставка до 4 работни дни)

Арт. №:

разфасовка:цена: лв.    бр. 


НАТУРАЛНО ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО ОТ Нахут 0,5 кг

Смляно на каменна мелница, благодарение на което в зърното се запазват всички витамини, ензими, минерали и фибри, правещи брашното напълно натурално и здравословно.

Без изкуствени добавки.

Пухкава, фино смляна структура. Безглутенов продукт с високо съдържание на диетични фибри. Отличен източник на протеини, което го прави подходящ за хора, които не консумират месо. Изключително богато на фолиева киселина. Предоставя на организма и витамини B-6, желязо, магнезий и калий.

Употреба

Подходящ за сладкиши, пици, супи, омлети. Може да се използва и за  сгъстител на сосове и задушени ястия.

Характеристики на смляното на каменна мелница пълнозърнесто  брашно от нахут

За нашето брашно използваме специално подбран сорт нахут, който сами отглеждаме на нашите ниви край с. Стамболово. Брашното е смляно на каменна мелница благодарение на което в зърното се запазват всички витамини, ензими, минерали и фибри, правещи брашното напълно натурално и здравословнo. Нашето пълнозърнесто брашно съдържа всички съставни части на зърното – ендосперм, зародиш и обвивка, в пропорциите които им е отредила природата, и всички витамини, минерали и фитонутриенти които се съдържат в тях. Нищо не се премахва, нито се добавя. 

 

Пълнозърнесто брашно от нахут
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност 387 kcal/1620 KJ
Мазнини 6,2 g
от които наситени 0.6 g
Въглехидрати 53,2 g
от които захари 0,5 mg
Белтъци 20,6 g
Сол 0 g

 


« назад