0 Безглутенов ябълков кейк със сини сливи | ecosem.bg

Безглутенов ябълков кейк със сини сливи

Ябълков кейк със сини сливиЯбълков кейк със сини сливиЯбълков кейк със сини сливи

Продукти

за кейка:

90 грама оризово брашно Ecosem

40 грама брашно от елда Ecosem

60 грама брашно от овес без глутен Ecosem

30 грама брашно от киноа

80 грама кокосова захар

40 грама патешка мас

100 грама орехи

400 грама ябълки

4 сини сливи

3 яйца

10 грама бакпулвер

10 грама цейлонска канела

 

за сиропа:

140 грама вода

50 грама кокосова захар

 

 

Приготвяне

Разбийте белтъците на пяна със захарта от кокос.

Добавете жълтъците един по един при разбъркване. 

След това добавете пресятите брашна едно по едно. 

Смелете орехите и ги добавете с брашната.

Настържете ябълките на едро ренде и ги добавете.

Накрая прибавете бакпулвера, канелата и патешката мас. 

Разбъркайте добре и изсипете сместа в намаслена тавичка с размери 15/30 сантиметра.

Разполовете сините сливи и ти подрете на повърхността на кейка като ги притиснете леко, за да потънат в сместа. 

Печете на средно ниво във фурна с включен вентилатор за 35 минути на 180 градуса.

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. Клечката трябва да излезе суха. 

Пригответе сиропа като сложите водата и кокосовата захар в дълбока касерола и изчакате докато захарта се разтопи. 

След това  свалете от котлона и изчакайте да изстине напълно. 

Тази стъпка можете да я направите и първа, за да може след като се изпече кейкът да го залеете с вече изстиналия сироп без да чакате. 

Разрежете на равни части и сервирайте с топка цедено мляко или сладолед, ако времето позволява. 

Приятен апетит!

 

Брой порции: 8 порции

Време на подготовка: 15 минути

Време на готвене: 35 минути

 

 

« назад