0 Протеинови прасковени кейкове с пълнозърнесто брашно от спелта Екосем | ecosem.bg

Протеинови прасковени кейкове

Протеинови прасковени кейкове

Продукти за 2 порции

1 голямо яйце

Половин праскова

100 гр. скир

30 гр. пълнозърнесто брашно от спелта Екосем

Щипка канела

Щипка джинджифил

Кафена лъжичка сода

Подсладител по избор

Ванилия

 

Приготвяне

Загрейте фурната на 170 градуса.

В две мини формички с падащо дъно или в един кръгъл и малък съд наредете праскови, нарязани на тънки полумесеци.

Предварително намажете дъното и стените на съда, който сте избрали с кокосово масло или друга мазнина.

В купа разбийте 1 яйце, след това добавете скира, содата и останалите съставки.

Сместта разпределете поравно (ако ще правите две порции) в съдовете и изпечете за 30 минути.

След като изстинат, обърнете ги върху чиния внимателно.

Поднесете с топинг или някаква друга украса. 

« назад