0 Бургер с телешко, манатарки и питки с квас | ecosem.bg

Бургер с телешко, манатарки и питки с квас

Бургер с телешко, манатарки и питки с квасБургер с телешко, манатарки и питки с квасБургер с телешко, манатарки и питки с квасБургер с телешко, манатарки и питки с квас

Продукти

 

за питките:

110 грама активен квас

30 милилитра изворна вода

250 грама бяло брашно Ecosem

250 грама пълнозърнесто брашно Ecosem

10 грама келтска сол

20 грама зехтин екстра върджин

 

телешки бургер

кашкавал

2 глави стар жълт лук

домашни кисели краставички

келтска сол на вкус

гхи за пържене 

 

Приготвяне
 

Започнете с приготвяне на питките за бургерите.

Сложете кваса и водата в купа и смесете двете съставки заедно, докато квасът се разпредели равномерно. 

Добавете брашната и солта. Замесете меко тесто. 

Аз използвах планетарен миксер, който оставих да меси около десет минути на средна степен (около 7).

След това прехвърлете тестото в голяма купа, намазана с масло и оставете така без да покривате купата.

През 30 минути прегъвайте тестото с пръсти. 

Повторете тази процедура 4 - 5 пъти за около два часа. 

След това прехвърлете тестото в купа. 

Покрийте със стреч фолио и поставете тавичката в хладилник за 22 часа. 

След като времето мине, извадете купата от хладилника.

Оставете купата с тестото на стайна температура, за да се климатизира за 1.5 - 2 часа.

Оформете топки с големината на юмрук и ги подредете в тава, която предварително е добре да покриете с хартия за печене.

Поставете фолио отгоре и оставете на стайна температура докато увеличат обема си два пъти. 

След това намажете със зехтин и поръсете сурово черно сусамово семе. 

Печете на средно ниво във фурна, загрята на 250 градуса за десет минути.

След това намалете градусите на 180 и доопечете за още 30 минути. 

Извадете питките от фурната и ги оставете да изстинат напълно.

След това ги срежете с нож за хляб през средата и сглобете бургерите.

Накиснете манатарките във вода за 30 минути. 

Нарежете лука на полумесеци.

Запържете го в пречистеното масло до добиване на приятен кафеникав загар.

След това добавете и набъбналите и отцедени манатарки. Трябва да ги сотирате за кратко. 

Нарежете киселите краставички на колелца.

След това изпечете бургерите. Аз използвам уред - опти грил. 

Запечете леко и питките за бургер, но само от вътрешната страна.

Отново използвам опти грил - за по - бързо и лесно изпичане. 

Сглобете бургера като редувате продуктите по желание. 

Кашкавала е добре също да мине леко през опти грил, за да се разтопи леко, но не прекалено, защото ще започне да се разтича. Внимавайте много с тази част от приготвянето на бургера.

Аз намазвам хлебчетата с билково масло докато са още топли и тогава започвам да редя продуктите. 

Приятен апетит!

« назад