0 Фунийките на баба | ecosem.bg

Фунийките на баба

Фунийките на бабаФунийките на баба
за фунийките:

3 яйца

200 грама кисело мляко 

600 грама бяло брашно Ecosem

100 грама краве масло, разтопено

100 грама захар от фурми 

5 грама сода бикарбонат

 

за крема:

500 милилитра прясно мляко

400 грама паста от фурми 


 

Приготвяне:

Пресейте брашното в дълбока купа и направете кладенче в средата. 

След това сложете содата в киселото мляко и разбъркайте докато шупне. 

Изсипене киселото мляко в кладенчето при содата. 

Добавете яйцата, захарта от фурми и маслото.

Замесете меко тесто.

Разточете го на тънък лист, а след това и на ленти с еднаква широчина. 

Всяка лента овийте около метална фунийка като гледате да застъпвате крайчетата.

След това подредете фунийките в голяма тава, която сте покрили с хартия за печене. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна. 

Печенето отнема около 15 - 20 минути. 

След изпичане извадете тавата от фурната и оставете фунийките да изстинат. 

Отстранете внимателно металната част от тестената. 

Пригответе крема като сложите прясното мляко в малка касерола на котлона да заври. Добавете пастата от фурми при непрекъснато бъркане. Млякото ще започне да се сгъстява. След като се сгъсти достатъчно дръпнете от котлона и оставете да се охлади. 

След като се охлади достатъчно, за да можете да работите с него го прехвърлете в сладкарски пош и напълнете фунийките с крем. 

Можете да потопите в смлени орехи по желание.

Съхранявайте в хладилник.

Приятен апетит! 

 

« назад