0 Козуначени коминчета | ecosem.bg

Козуначени коминчета

Козуначени коминчетаКозуначени коминчета

Продукти:

 

за тестото:

500 грама бяло брашно Ecosem

30 грама краве масло

40 грама мас*

160 грама кисело мляко*

50 грама захар от фурми

7 грама суха мая за хляб

3 яйца

2 капки етерично масло от лимон

 

за намазване:

един белтък

по желание: филирани бадеми, кокосова захар или семена

 

Приготвяне:

 

Пресейте брашното в дълбока купа и направете кладенче в средата. 

Сложете киселото мляко, сухата мая и захарта в съд и разбъркайте добре. 

След това изсипете сместа в кладенчето. Добавете яйцата, двата вида мазнина и етеричното масло. 

Замесете меко тесто. Покрийте купата със стреч фолио и оставете да втаса докато увеличи обема си два пъти. 

През това време обвийте хартиени ролки от тоалетна хартия с алуминиево фолио. 

Разточете тестото на тънък лист и го разрежете на ленти с ширина един сантиметър. 

Обвийте всяка ролка с ленти тесто. Намажете тестото с разбит белтък и оваляйте по желание във филирани бадеми, кокосова захар или сурови семена.

Подредете коминчетата в изправено положение в тава, покрита с хартия за печене. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна. 

Печенето отнема около 30-35 минути. 

Извадете тавата от фурната и оставете коминчетата да изстинат напълно, а след това отстранете ролките. 

Съхранявайте в плътно затварящ се хавлиен плик за хляб, за да не изсъхват. 

Приятен апетит!

 

Брой порции: коминчета

Време на подготовка: 15 минути

Време на готвене: 40 минути  

 

 

 

« назад