0 Хитринки от кухнята: Как да заменим бялото брашно | ecosem.bg

Хитринки от кухнята: Как да заменим бялото брашно

Хитринки от кухнята: Как да заменим бялото брашно
Решили сте да консумирате по-малко бяло брашно, но не знаете как да го замените в любимите си рецепти? Ние ще ви подскажем как да използвате пълнозърнесто, брашно от елда и лимец вместо това.
 
 
Това е най-използваният заместител на брашното в печивата. Пълнозърнестото брашно е пълно с хранителни вещества и вкус и също така добавя малко допълнителни фибри към вашите печени изделия.  Но бъдете готови вашите пълнозърнести бисквитки и сладкиши да бъдат малко по-плътни, по-тежки и по-тъмни от тези, направени с бяло брашно.
 
Съвет за заместване: Започнете като замествате 3/4 чаша пълнозърнесто брашно за всяка чаша бяло брашно.
 
 

 
Подобно на овесеното брашно, брашното от елда не съдържа глутен, така че замяната на цялото бяло брашно в рецепта с брашно от елда няма да доведе до най-добри резултати. Но по някаква причина просто палачинките с брашно от елда работят като магия!
 
Съвет за заместване: В зависимост от рецептата, ако искате да замените 2 чаши бяло брашно,  използвайте 1/2 до 3/4 чаши брашно от елда и 1 до 1 1/4 чаши пълнозърнесто брашно.
 
 
 
 
Лимецът е доста подобен на пшеницата, но има няколко разлики, които го правят по-лесно усвоим, което винаги е плюс.
 
Съвет за заместване: За най-добри резултати заменете 1 чаша бяло брашно с 1/2 чаша пълнозърнесто пшеница и 1/2 чаша лимец.  Ако предпочитате да замените цялото пшенично брашно с лимец, направете замяна едно към едно, но намалете общата течност с около 25%.
 
 
Надяваме се да сме били полезни!
 
 
Всички наши брашна ще откриете в онлайн магазина ни ТУК.

 

« назад