0 Пълнозърнести гризини с моркови | ecosem.bg

Пълнозърнести гризини с моркови

Гризини с морковиГризини с моркови

Продукти

125 грама пълнозърнесто ръжено брашно

80 грама топла вода

30 грама зехтин

30 грама сушен морков

20 грама бял сусам, суров

10 грама черен сусам, суров

2-3 капки етерично масло от мащерка

10 грама бакпулвер

10 грама келтска сол

 

 

 

 

 

 

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. 

Сложете останалите продукти в кладенчето и замесете меко тесто.

Разделете тестото на 12 равни по големина топчета. 

Всяко топче оформете на дълга гризина.

Подредете гризините в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.

Печете на 180 градуса за 10-12 минути. 

Извадете гризините от фурната  оставете да изстинат напълно и да се охладят.

Приятен апетит!

 

« назад