Пълнозърнести гризини с моркови
Продукти
125 грама пълнозърнесто ръжено брашно
80 грама топла вода
30 грама зехтин
30 грама сушен морков
20 грама бял сусам, суров
10 грама черен сусам, суров
2-3 капки етерично масло от мащерка
10 грама бакпулвер
10 грама келтска сол
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата.
Сложете останалите продукти в кладенчето и замесете меко тесто.
Разделете тестото на 12 равни по големина топчета.
Всяко топче оформете на дълга гризина.
Подредете гризините в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Печете на 180 градуса за 10-12 минути.
Извадете гризините от фурната оставете да изстинат напълно и да се охладят.
Приятен апетит!
« назад